GUANGDONG LESSO LIGHTING CO .,LTD

Νέα

Ο απόλυτος οδηγός του σωλήνα θέρμανσης δαπέδων
Χρόνος απελευθέρωσης: 2021-01-15 16:43:59  Hits: 15

Υπάρχουν διάφορα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούνται στα σπίτια, και   θέρμανση δαπέδου   Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ζεστάνεις το σπίτι σου.Η θέρμανση του δαπέδου μπορεί να εκπέμπει τρισδιάστατη διασπορά θερμότητας, έτσι ώστε το δωμάτιο να μπορεί να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.   Ωστόσο, πριν εγκαταστήσεις έναν σωλήνα θέρμανσης δαπέδου στο σπίτι σου, πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα.

Πόσοι τύποι θέρμανσης υπογείων δαπέδων (UFH) υπάρχουν;Τι είδους δάπεδο λειτουργεί καλύτερα με αυτό το είδος συστήματος θέρμανσης;Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να επιλέξετε τον καλύτερο σωλήνα θέρμανσης δαπέδου για το σπίτι σας.

Τι είναι θέρμανση δαπέδου;

Η θέρμανση δαπέδου συνεπάγεται την εγκατάσταση σωλήνων στο πάτωμα.Έτσι, όλο το πάτωμα μετατρέπεται σε καλοριφέρ.

Το σύστημα θέρμανσης κάτω από το πάτωμα θερμαίνει το δωμάτιο μέσω ραδιενέργειας.Λειτουργεί με την αρχή ότι ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και ανεβαίνει πάνω από τον ψυχρό αέρα, καθιστώντας έτσι το δωμάτιό σας πιο άνετο.   Η θέρμανση δαπέδου έγινε δημοφιλής   επειδή δεν απαιτεί τόσο πολύ όσο ένα παραδοσιακό σύστημα ψυγείων.

Η θέρμανση του δαπέδου έχει χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας περίπου 40βαθμών Κελσίων, ενώ ένα παραδοσιακό σύστημα ψυγείων λειτουργεί σε περίπου 65 βαθμούς Κελσίους.

Το σύστημα θερμαίνει το δωμάτιο από το έδαφος μέχρι τους σωλήνες.   που εγκαθίστανται κάτω από το επίπεδο δαπέδου.Ένα σύστημα θέρμανσης δαπέδου διανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα, συν ότι έχει ελάχιστη ροή αέρα για να διασφαλίσει ότι η θερμοκρασία διατηρεί το δωμάτιο άνετο.

Διάφοροι τύποι σωλήνων θέρμανσης δαπέδων

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων θέρμανσης δαπέδων.

weather condition   (ζεστό νερό κάτω από το δάπεδο θέρμανση)

Ηλεκτρική θέρμανση υπογείων

Στην περίπτωση αυτή, θα επικεντρωθούμε κυρίως στο πρώτο.

Βασικά, ένα υγρό σύστημα θέρμανσης κάτω από το δάπεδο βασίζεται σε σωλήνες για θερμαντικά δωμάτια.Η   οι σωλήνες είναι γεμάτοι με ζεστό νερό που είτε τροφοδοτείται από αντλία θερμότητας είτε από λέβητα.Το σύστημα είναι κρυμμένο κάτω από το πάτωμα, και οι σωλήνες είναι θαμμένοι στο σκρίζ.

Ένα ζεστό νερό κάτω από το δάπεδο είναι   ο καταλληλότερος όταν ένα άτομο   σχεδιάζει ένα ολόκληρο σύστημα ή νέες κατασκευές.Εξάλλου, το σύστημα αυτό είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό και έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Μερικές φορές, το σύστημα θέρμανσης του υγρού υπογείου μπορεί να στερεωθεί στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας σωλήνες από   Σωλήνας LESSO Όχι.Ένα επιφανειακά στερεωμένο σύστημα ζεστού νερού περιλαμβάνει μονωμένα πάνελ με διαύλους σχεδιασμένους για να κάθονται οι σωλήνες.Οι σωλήνες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνω από την υπάρχουσα δομή δαπέδου και η λειτουργικότητά τους είναι παρόμοια με αυτή των θαμπών συστημάτων.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου.Αυτό το σύστημα είναι ευκολότερο και φθηνότερο να εγκατασταθεί σε σύγκριση με ένα σύστημα θέρμανσης υγρού υπογείου.Το ενεργειακό του κόστος, ωστόσο, είναι   συγκριτικά υψηλότερο Όχι.Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό κύκλωμα του σπιτιού σας 8217και λειτουργεί μέσω   Θερμοκασίες.Συνιστάται η εγκατάσταση αυτού του συστήματος σε μία μόνο περιοχή σε ένα σπίτι όπως το μπάνιο.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι σωλήνες για θέρμανση δαπέδου;

Υπάρχουν πολλοί τύποι σωλήνων θέρμανσης.Περιλαμβάνουν:

PE-RT

PB

Οι σωλήνες αυτοί λειτουργούν διαφορετικά με βάση το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Το πολυαιθυλένιο (PB) χρησιμοποιήθηκε σε οικιακά υδραυλικά συστήματα.Παρέχει αδιάκοπη ενεργειακή θέρμανση σε κτίρια κατοικιών, εμπορικών και βιομηχανικών, καθώς και σε υποδομές πόλεων.Οι εξαιρετικές επιδόσεις των συστημάτων σωληνώσεων PB για τη θέρμανση δαπέδων την κατέστησαν απαραίτητη τεχνολογία υπηρεσιών για τη σύγχρονη, ενεργειακά αποδοτική κατασκευή και κατασκευή.Ναι, ήταν.   φθηνό και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα   σε άλλα υλικά, όπως ευελιξία, ευκολία εγκατάστασης, αντοχή στο πάγωμα.

Η PE-RT σημαίνει “8216η”·πολυαιθυλένιο σε υψηλή αντίσταση σε θερμοκρασία 8217·.Είναι σχεδιασμένο για συστήματα θέρμανσης υπογείων δαπέδων με βάση το νερό.Το πολυαιθυλένιο έχει εξαιρετικές ιδιότητες σε υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες, καθώς και είναι πολύ ευέλικτο και εύκολο να χρησιμοποιηθεί.Είναι μη διαβρωτικό και έχει πολύ καλή αντοχή στον παγετό.Είναι επίσης ανθεκτικό στα ερπετά και έχει υψηλή δύναμη κρούσης.   LESSO pany 8217s PE-RT σωλήνα   είναι απολύτως φιλική προς το περιβάλλον και μπορεί εύκολα να λιώσει και να ανακυκλωθεί.Είναι ένα ιδανικό υδραυλικό σύστημα για θέρμανση δαπέδων.

Ο καλύτερος σωλήνας πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και να έχει υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία και την πίεση.Πρέπει επίσης να είναι ευέλικτη.

Πόσο βαθιά είναι οι σωλήνες θέρμανσης δαπέδων;

Ένας σωλήνας θέρμανσης δαπέδου πρέπει να τοποθετείται σε συγκεκριμένο βάθος με βάση το μέγεθος του σωλήνα θέρμανσης και τον τύπο του δαπέδου που έχετε.Συνήθως, η μέγιστη απόδοση θερμότητας για μια UFH είναι   70 W/m2   για δάπεδα ξυλείας και   100 W/m2   για τσιμεντένια πατώματα.

Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα συστήματα αυτά, πρέπει να κατασκευαστεί ένα σπίτι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς κατασκευής.Με τους κανονισμούς, κάθε δωμάτιο θα πρέπει να λαμβάνει τη θερμότητα που απαιτεί.Ο χρόνος που χρειάζεται για αυτό το σύστημα θέρμανσης για να ζεστάνει ένα δωμάτιο εξαρτάται επίσης από το υλικό δαπέδου.

Για παράδειγμα,   Οι σωλήνες που τοποθετούνται σε 150mm κάτω από μια πλάκα σκυροδέματος θα χρειαστούν περίπου τέσσερις ώρες για να ζεσταθεί όλο το σπίτι σε περίπου 15 βαθμούς Κελσίου Όχι.Από την άλλη, η τσιμεντένια σκλήρυνση θα είναι περίπου 75mm παχύ, που θα πάρει το UFH μέχρι δύο ώρες για να ζεστάνει όλο το σπίτι.

Πώς να βάλουμε σωλήνες θέρμανσης δαπέδων;

Εδώ είναι τα βασικά βήματα για την εγκατάσταση σωλήνων θέρμανσης δαπέδων.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε.Η ετοιμότητα είναι επιτακτική.

Τοποθετήστε τη μόνωση του υγρού UFH

Σύνδεση του σωλήνα θέρμανσης δαπέδου με το πολλαπλάσιο

Αρχίστε να ρίχνετε τον σωλήνα.

Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας στερεώνεται στη μόνωση χρησιμοποιώντας συρραπτικά.

Βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες έχουν τη σωστή απόσταση για τη μέγιστη διανομή θερμότητας

Προετοιμάστε τη σκλήρυνση και στη συνέχεια ρίξτε το προσεκτικά πάνω από το ασφαλισμένο σύστημα σωλήνα

Βεβαιωθείτε ότι η κλίση σταθεροποιήθηκε

Ξάπλωσε το πάτωμα.

Πώς να επιλέξετε τύπους θέρμανσης δαπέδων;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν αγοράζουμε σωλήνες θέρμανσης δαπέδων.Παρακάτω είναι τα διάφορα κύρια σημεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Προηγούμενος: No

Επόμενο: νέο φως οροφής σχε...